Mielenrauhaa ja hawaijilaisia makuelämyksiä

Lähestyvän kevään ajoittaisista raekuuroista huolimatta, kesä on pian jälleen luonamme ja sen mukana katukuvaan avautuvat myös tänäkin vuonna viehättävän tunnelmalliset ja vilkkaan urbaanit kesäterassit.

“Havaijin saaret ovat sekoitus eri kulttuureja, sillä sinne on kulkeutunut vuosikymmenten saatossa ihmisiä kaikista maailman kolkista. Useiden kulttuurien sekoittumisen ansiosta Havaijilla osataan luontaisesti yhdistää erilaisia raaka-aineita ja vaikutteita siten, että lopputulos sointuu täydellisesti yhteen”, kertovat Ryan ja Satu. HOKU:n annokset valmistetaan aina tuoreista raaka-aineista alkuperäistä kulttuuria kunnioittaen ja juuri tästä syystä ruokalistalta löytyy annoksia, jotka ovat selvästi saaneet vaikutteita mm. filippiiniläisestä, japanilaisesta ja korealaisesta keittiöstä. “Ehdottomasti suosituin annoksemme on Lohi Teriyaki, joka valmistetaan mottoamme ”asiat tehdään joko hyvin tai ei ollenkaan” tiukasti kunnoittaen”, Ryan lisää,

HOKU aloitti ravintolatoimintansa alunperin Helsingin trendikkäässä Punavuoressa, mutta asiakasmäärän voimakas kasvu pakotti etsimään uusia toimitiloja Kampin ravintolamaailmasta. Punavuoren kanta-asiakkaat kuitenkin ilahtuivat, kun Hokun toisen ravintolan ovet avautuivat Ullanlinnassa, lähellä menestystarinan aloituspaikkaa vuonna 2018. Ullanlinnan uusien toimitilojen myötä ilmeni kuitenkin akuutti tarve ravintolan IT-verkkojen rakentamiseen liiketilassa aiemmin olleen ravintolan ratkaisujen tilalle.

Uutta IT-toimittajavalintaa päätettäessä oli tärkeintä ”Peace of mind” -ajattelu, eli haluttiin löytää yksi yhteistyökumppani, jonka kautta hoituu kaikki IT-tarpeisiin liittyvät ratkaisut alaa tuntevien osaajien toteuttamana. ”Lähtökohtaisesti ravintoloitsijalla ei ole tietoa eikä aikaa selvittää mitä tarvitaan ja mitä pitäisi tehdä – aika on rahaa ravintolabisneksessä ja toimiva sekä häiriötön ympäristö vaikuttaa suoraan asiakaskokemuksiin”, kertoo Ryan, joka työskentelee itse päivittäin ravintolan keittiössä varmistaen annosten tasaisen laadun asiakkaan jokaisella käyntikerralla.

“Haimme ratkaisua, joka toimii varmasti päivästä toiseen. Haluamme toimia tahon kanssa, johon voi luottaa ja joka on ammattitaitoinen – kumppanin, joka osaa kertoa mikä on asiakkaan ongelma ja miten se ratkaistaan. Smart Idea todellakin kuunteli asiakasta!”, kiittelee Ryan.

Ullanlinnan toimitilaan tehtiin aluksi tarvekartoitus, jossa suuressa roolissa oli valittuun kassajärjestelmäympäristöön soveltuva sisäverkko ja siihen yhteensopivat tietoliikennelaitteet. ”Kartoitus piti sisällään myös liiketilan tarkastelun, jossa huomioimme erityisesti tarvittavien laitteiden turvallisen sijoittelun vaikeuttamatta ravintolatyöskentelyä”, toteaa Smart Idean järjestelmäasiantuntija Heikki Engström.

Ryan ja Satu olivat tyytyväisiä kartoituksen jälkeen saatuun kustannusarvioon ja toimintaehdotukseen, joka piti sisällään tietoturvallisen langattoman toimistoverkon ja ulkoisen asiakasverkon suunnittelun, asennuksen sekä käyttöönoton ”avaimet käteen” -periaatteella. Smart Idea auttoi myös tarpeeseen sopivan internetliittymän tilaamisessa, joka on optimoitu riittävän kapasiteetin ja kustannustason suhteen. ”Otamme myös vastuun laitteiden etävalvonnasta ja toimivuudesta, jolloin ravintolahenkilökunta voi aina keskittyä täysin omaan osaamiseensa”, Heikki lisää.

Smart Idea lunasti paikkansa HOKU:n IT-kumppanina ja seuraava työkohde tulikin pian Kampin ravintolaan, jossa tehtävänä oli jälleen tietoliikenneratkaisun kartoitus, toimintaan soveltuvien tietoliikennelaitteiden valinta ja niiden asennukset aiempien tilalle.

”Meille on jatkossa tärkeää se, että on tuttu ja osaava kumppani – aito ratkaisutoimittaja, eikä pelkkä laitetoimittaja – jolle voi soittaa ja joka kuuntelee sekä pitää meidät ajan tasalla projektien etenemisessä ja nykyisten järjestelmien tilasta”, lopettaa Ryan tyytyväisenä.

Lisätiedot:

HOKU Kamppi
040 164 6160

Lisätietoja Smart Idean tarjoamista IT-palveluista:
smartidea.fi

Kiinnoistuitko kassajärjestelmän uusimisesta tai toimivista IT-ratkaisuista? Ota yhteyttä täyttämällä lomakkeen tiedot:


Yhteydenottopyyntö